top of page

Over Mij

Dichter bij mijn pure Authentiek Zelf

DSC07667.jpg

Hi, Mijn naam is
Samantha

Wat leuk dat je wat meer over mij te weten wilt komen, daar vertel ik je namelijk graag over. Mijn missie in Womans Health Care is om jou bij te staan op jouw levenspad waar je mogelijk een zijstap hebt genomen van het rechte en dat is helemaal niet erg. Nu weet je wel wat je NIET wilt. Ik weet hoe het kan voelen om weinig energie te hebben, niet lekker in je vel te zitten en gewoon niet te weten wat je met jezelf aan moet. Ik ondersteun je graag in jouw pad. Waar jij je weer fit voelt, weer kunt stralen en je hormonen in balans zijn.

Net als jij heb ik ook een rugzak mee waarin alles wat ik heb meegemaakt zit opgeslagen in mijn onderbewuste celeheugen. echter heeft dit mij wel gevormd tot wie ik nu ben en ik ben dankbaar voor. Het leven zoals het mij toe gekomen is al is het niet altijd even gemakkelijk geweest.

Dat is ook precies de reden waarom ik mij ben gaan verdiepen in voeding, mindset, beweging en ontspanning en hoe dit uitwerking heeft op mijn hormoon balans. Het lichaam is gevormd om zichzelf te helen & het is mijn missie om jou bij te staan in jouw levenspad op weg naar een gezonder leven waarin je vol energie hebt en kunt genieten.

Doordat ik heb mogen doormaken om niet lekker in mijn vel te zitten, besef ik nu waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt zoals ik dat heb gedaan. Het pad om de modellen wereld in te willen heb ik gekozen vanuit pure onzekerheid om gezien te worden. Mezelf afkeurend omdat ik niet dun genoeg was. Wat totaal niet bijdraagt aan mezelf lief hebben en een gezond lichaam.

Op mijn 15e ging ik aan de anticonceptie, ter preventie van zwanger worden, waar de huisarts heeft mij vertelt dat dit maar weinig invloed zou hebben op mijn gestel. De werkelijkheid was zeker anders. Ik kon van het een op andere moment ineens bloed chagrijnig zijn terwijl ik de gehele dag vrolijk was. Verder waren emoties als blijdschap en eurofie enorm afgevlakt ( wat ik nu pas zonder anticonceptie kan zien en ervaren) Ik ontwikkelde een huidziekte (PLEVA) waar ik hormoonzalven voorgeschreven kreeg wat niet hielp. Niemand heeft mij ooit vertelt wat voeding, stress en mijn darmflora voor invloed hebben op mijn lichamelijke gesteldheid. Nee niet alleen de hormonale anticonceptie heeft hieraan bijgedragen. Het lichaam is als een dominospel, als er 1 steen omvalt volgt er een kettingreactie op alle systemen in het lichaam als de kernoorzaak niet aangepakt wordt.

Het was voor mij vanzelfsprekend geworden om de lat hoog te leggen van uit mijn conditionering. Ooit heb ik opgeslagen in mijn brein dat ik altijd heel hard mijn best moest doen, want alleen dan was ik waarde, werd ik gezien en deed ik het goed, terwijl niemand dat op dat moment bewust van mij verlangde.  

Hiermee ging ik jaren finaal over mijn grenzen heen wat uiteindelijk samen met een intense gebeurtenis in het leven (het overlijden va mijn vader) heeft geleid tot Burn-out klachten, weinig energie, Ziekte van Lyme, voedingsstoffen tekort door darmklachten, Candida overgroei, opgeblazen buik, schommeling in gewicht, het HPV virus en uiteindelijk afwijkende cellen in de baarmoeer hals. Het lichaam is onbewust steeds uitgedaagd aan onnatuurlijk factoren en was niet meer instaat om voedingsstoffen goed te verteren en op te nemen, toxische stoffen goed af te voeren en ontstekingen te remmen.

Ik ben zelf opzoek gegaan naar de juiste informatie en heb verschillende methodes uitgetest om mijn lichaam en geest te ondersteunen om zichzelf te helen. 

Van Oersterk eten tot koutraining van Wim Hoff, het FoDMap Dieet tot een Vipassana (meditatie). BMR methode tot Supplementen, yoga en het volgen van mijn levenspad. Het leven van mijn kernwaarden.

Dit alles om mijn hormonen, lichaam en geest optimaal te voeden. Ik ben opzoek gegaan naar zingeving in het leven. Steeds opnieuw stel ik mezelf de vraag, draagt het gene wat ik nu doe bij aan mijn hogere zelf? waar word ik nu echt gelukkig van?

Ik voel me nu beter dan ik ooit heb kunnen dromen en dat wil niet zeggen dat er in mijn leven geen ups en downs zijn. mee laveren op de tendens van het leven. vallen en opstaan en volledig genieten van het moment.
bottom of page