top of page

Het allerlekkerste gezonde suikervrije Bananenbrood

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Misschien toch wel een van mijn favoriete als het gaat om gezonde tussendoortjes, je kunt het bijvoorbeeld ook als ontbijt eten met wat kokosyoghurt. Heb je zin in een suikervrije traktatie dan is dit recept van deze overheerlijke bananenbrood echt iets voor jou.



In het begin van mijn gezond leven carrière ben ik veel opzoek geweest naar verschillende recepten van een bananenbrood en heb er velen geprobeerd. Toch was er altijd iets wat miste. Ondertussen heb ik mijn eigen recept gecreëerd voor de overheerlijke bananenbrood en hij is ook nog eens geheel Vegan. Ben je niet zo van het Vegan dan kun je natuurlijk altijd de kokosolie vervangen voor biologische grasboter.


Afgelopen vrijdag keek ik in de fruitschaal en ontdekte 4 bijna bruin/zwarte bananenschillen en had ineens zin om bananenbrood te bakken. De overrijpe bananen zijn perfect om mee te bakken. Uit een Japans onderzoek uit 2016 wat ging over rijpe bananen en de bruine vlekken erop, geeft aan dat de banaan naarmate hij in kleur gaat veranderen rijper wordt, maar ook betekend dat dat het fruit een betere kwaliteit krijgt en kan ondersteunen bij het versterken van je immuunsysteem.


Recept overheerlijke Bananenbrood

Ingrediënten;

  • 4 rijpe Bananen (houd er 1 apart)

  • 120 gram Biologische amandelmeel

  • 100 gram Biologische kokosmeel

  • 2 theelepels Ceylon kaneel

  • theelepel Vanille aroma of extract

  • 4 verse Dadels (60 gr)

  • 75 ml Ongezoete amandelmelk

  • Snufje Zout

  • 100 ml Geurende Kokosolie

  • 1 theelepel Appelcider azijn

  • 1 theelepel Bakpoeder

  • 75 gr Blauwe bessen (diepvries is ook goed)


Nodig;

  • Cakeblik of kleine springvorm

  • Keukenmachine of staafmixer met garde

  • Steelpan


Bereiding; Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weten in heet water. Doe de 3 bananen samen met de dadels in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Doe de kokosolie in een steelpan en smelt dit op een laag vuur. Voeg de meel, kaneel, vanille en de melk toe en mix tot een glad geheel. Als de kokosolie volledig vloeibaar is voeg deze dan toe aan het mengsel en mix nogmaals en klop vervolgens het fruit erdoor heen.

Schuim in een aparte kom de appelcider azijn en de bakpoeder luchtig en schept dit voorzichtig door het mengsel om de cake luchtig te maken. Snijdt de overgebleven banaan in de lengte door midden, schenk het beslag in de cakevorm en druk de banaan er zachtjes boven op. Bak de cake in 5o minuten in het midden van de oven, prik zo nu en dan met een saté prikker om te controleren of de cake gaar is. Als de saté prikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat hem afkoelen zodat de cake kan opstijven al kan ik vaak niet wachten en neem ik voor lief dat hij een beetje in elkaar zakt en je je vinger erbij af kunt likken.


Bewaar TIP; Snijdt de afgekoelde cake in plakken en doe deze in de vriezer. je kunt ze gemiddeld een maand lang goed houden als deze ingevroren is. en zo heb je er meerdere dagen plezier van. Persoonlijk doe ik dit om mezelf te beschermen om niet meteen de halve cake in 1 dag op te eten Thats me….

174 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page