top of page

Intenties zetten voor het nieuwe jaarMet 2023 voor de deur is het weer tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat heeft het afgelopen jaar jou gebracht? wat heb je geleerd en hoe heb je je bewogen? Voor mij is 2022 een bewogen jaar geweest. Een jaar waarin ik de stoute schoenen heb aangetrokken en de stap heb gezet om mijn vast baan als verpleegkundige op te zeggen en volledig in het diepe te springen. Doodeng vond ik het en soms nog steeds. Afgelopen jaar stond voor mezelf in het teken van verzachten en verbinden met mijn vrouwelijke energie en dit zal ik het komende jaar voorzetten.

Wat het voor mij betekent om mezelf te verbinden met mijn vrouwelijke energie? Dat betekent voor mij verzachten, liefdevoller naar mezelf zijn. In mijn daden, in mijn gedachten en overtuigingen maar ook in mijn werk. Grenzen stellen, rust nemen, durven vertrouwen op dat het doel wat ik voor ogen heb, dat dat goed komt zo lang ik zelf een helder plaatje heb. Dankbaar zijn voor de kleinste dingen in het leven en daar van kunnen genieten, zonder altijd maar meer te willen. Het is afgelopen jaar een rollercoaster van emoties geweest. Intense euforie toen ik de eerste 3 aanmeldingen in een week kreeg voor het nieuwe traject Feminine Nature. Verdriet en angst omdat ik op een punt in mijn relatie stond waarom ik het allemaal even niet meer wist, als als je me vroeg wat ik niet meer wist. Wist ik dat ook niet. Uiteindelijk kwam ik er na een gesprek met een hele dierbare vriendin achter dat het mogelijk ging om verlatingsangst. Er is de afgelopen 5 jaar best wat gebeurd in het leven en nu er eindelijk wat stabiliteit ontstaat gaat het brein vanzelf iets bedenken om zich mee bezig te houden ;) en dat wat dit keer mijn relatie :D Ook was er angst om te falen met mijn bedrijf en de financiële onzekerheid die het met zich mee brengt. Dan mag ik wel heel hele bak aan kennis en ervaring in mijn toolbox hebben. Ook ikzelf struggel nog geregeld met stukken. Ik geloof ook dat dit me steeds een stapje verder bij mezelf brengt en meer levenservaring geeft die ik weer kan inzetten om vrouwen ondersteunen op hun reis naar de gezondste, leukste en meest authentieke versie van zichzelf. Het leven heeft nu eenmaal ups en downs, hobbels en kuilen, pieken en dalen en het is hoe je hier zelf mee omgaat. Hierin heb je ten alle tijden zelf een keuze.

Het nieuwe jaar staat voor de deur; Zelf vind ik het altijd heel mooi om bij het afsluiten van het jaar te kijken naar wat goed ging en intenties te zetten voor het komende jaar. Misschien heb je helemaal niets met het woord intentie en noem je het een goed voornemen voor het nieuwe jaar of wat je wilt manifesteren in het leven.

  • Welke voornemens/ intenties heb jij voor het komende jaar?

  • Welke gezondheid, relatie, persoonlijke, werkgerelateerde, doelen heb je voor jezelf gesteld?

  • Hoe verschillende deze doelen van die je vorige jaar heb gesteld?

  • Waarin ben je jezelf tekort geschoten waardoor het nog niet gelukt is om je intenties te manifesteren?

  • Wat heb je daarvoor nodig om die te bereiken?


Het zetten van intenties voor het nieuwe jaar;

Bij het zetten van een intentie of voornemen is het belangrijk dat je het formuleert alsof het al zo is.

Het NIET of minder kent het onderbewuste niet. Maak het contreet mogelijk.


Bijvoorbeeld; Ik wil niet meer over mijn grenzen laten gaan wordt dan;

  • Ik geef liefdevol mijn grenzen aan ongeacht wat anderen van mij denken en ik vertrouw dat dit precies doe op de manier die goed voor mij is.

In mijn begeleiding vind ik het enorm belangrijk om te weten waar je heen wilt. Zo contreet en visueel mogelijk te maken wat je wilt bereiken. Je krijgt helder waarom het zo belangrijk voor je is en wat het je oplevert als je het leven leeft waar je gelukkig van wordt.


De hoe is dan niet meer belangrijk. Als je letterlijk je energie erop zit kan het in je leven gaan stromen en komen er mogelijkheden op je pad.


Voor de komende weken heb ik nog ruimte voor wat GRATIS miniconsult waarin ik met je mee kan denken en je direct al wat tips kan geven waar je mee aan de slag kunt.
11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page